De parel van het Noorden!

GPStocht Groningen

Groningen is een bruisende studentenstad. De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Groningen is ook een stad met lef, de stad heeft de meest vernieuwende architectuur binnen haar grenzen. En Groningen is ooit verkozen tot Beste Binnenstad, omdat het er zo goed toeven is. Maak het mee, ga het tijdens de GPStocht Groningen beleven!

Bron: Toerisme Groningen

Net zoals een groot deel van de andere steden in ons aanbod is Groningen een Hanzestad. In de veertiende eeuw sloot Groningen zich aan bij het Hanzeverbond. Het Hanzeverbond (1282-1669) was een samenwerkingsverband van kooplieden uit vooral Duitsland, Scandinavië, Engeland, Polen, de Baltische landen, Rusland én Nederland. Het maakt dat vele panden in de binnenstad een link hebben met die tijd, een tijd waarin het goed ging met de handel en de gebouwen dus steeds uitbundiger versierd konden worden.

Wat je zeker tegenkomt tijdens de GPStocht Groningen:

Tijdens onze GPStochten of spellen met GPS bezoekt u plekken en gebouwen waar u de geur van het verleden kunt opsnuiven of die een bijzondere functie vervullen in de plaats. De tochten voeren u o.a. langs de Martinitoren, het stadhuis, de Sint Jozefkathedraal, het Goudkantoor en de Korenbeurs, het zijn dé historische en gezichtsbepalende gebouwen in Groningen die u gezien wil hebben.

Vragen over de GPStocht Groningen?

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over een GPStocht in Groningen.

GPStocht Groningen in het kort

  • Tijdsduur: gemiddeld 2 tot 2,5 uur
  • Aantal personen: 25 – 100+ personen
  • Mogelijke locaties: binnenstad
  • Maatwerk mogelijk!
  • Fanatisme gegarandeerd