Daar kom je je hunebed wel voor uit!

GPStocht Borger

Borger-Odoorn is een gemeente in Zuidoost-Drenthe met bijna 26.000 inwoners. De gemeente kent 25 kernen: authentieke brinkdorpen en uitgestrekte veendorpen. Kenmerken van de gemeente? Rust en ruimte. Zand, veen, bos, heide en geschiedenis. Borger is de hunebedhoofdstad van Nederland. Borger-Odoorn is één van de slechts vijf Nederlandse Cittaslowgemeenten. Een bijzonder plaatsje en dat maakt de GPStocht Borger zeker de moeite waard.

Hunebedden:
Borger is onder meer bekend door het grootste hunebed van Nederland, de D27. In de directe omgeving van Borger bevinden zich nog 2 andere hunebedden D28 en D29. In Borger, vlakbij het hunebed D27, is het nieuwe Hunebedcentrum gelegen. Hier vindt men veel informatie over hunebedden in Nederland.

Bron: Gemeente Borger en Wikipedia

Wat je zeker tegenkomt tijdens de GPStocht Borger:

Tijdens onze GPStochten of spellen met GPS bezoekt u plekken en gebouwen waar u de geur van het verleden kunt opsnuiven of die een bijzondere functie vervullen in de plaats. De tochten voeren u o.a. langs de Dorpskerk en talloze beelden, het zijn dé historische en gezichtsbepalende gebouwen en elementen in Borger die u gezien wil hebben.

Vragen over de GPStocht Borger?

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over een GPStocht in Borger.

GPStocht Borger in het kort

  • Tijdsduur: gemiddeld 2 tot 2,5 uur
  • Aantal personen: 20 – 100+ personen
  • Mogelijke locaties: centrum
  • Maatwerk mogelijk!
  • Fanatisme gegarandeerd