Gastvrije Hanzestad aan de rivier de IJssel!

GPStocht Deventer

Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools, en meestal ook iets Bourgondisch: het leven is er goed! Alsof het stromende water elke dag opnieuw de stad voorziet van een vers levenselixer. Dat verklaart misschien de vitaliteit van Deventer: een levendige stad met monumentale sfeer, waar het goed verblijven is. De GPStocht Deventer kan dus alleen maar slagen!

De stad Deventer kan bogen op een rijk en eeuwenoud verleden, een verleden dat vele hoogtepunten kende op het gebied van oorlog en vrede, handel en nijverheid, kunst en cultuur. Al in de achtste eeuw woonden er mensen op de plaats waar nu Deventer ligt. Op de rivierduinen langs de IJssel vestigden zich jagers, vissers, boeren en veehouders. Later verrezen daar het Bergkwartier en het Noordenbergkwartier, wijken die tot de oudste van de stad horen.

Wat je zeker tegenkomt tijdens de GPStocht Deventer:

Deventer Koek
Deventer en koek zijn onlos(s)makelijk met elkaar verbonden. Den Haag heeft zijn ‘hopjes’, Zwolle z’n ‘balletjes’ en Kampen z’n ‘uien’. Maar de koppeling tussen een lekkernij en een stad is nergens zo prominent aanwezig als in Deventer.
Deventer Boekenstad
Maar Deventer is niet alleen koekstad, Deventer is ook Boekenstad. Tegenwoordig vooral bekend door de jaarlijkse Boekenmarkt op de eerste zondag van augustus; de Grootste van Europa. Maar Deventer is al heel lang Boekenstad; in 1477 drukte Richard Paffraet het eerste boek volgens de nieuwste boekdrukkunst in Deventer In de periode die daarop volgde was Deventer een van de belangrijkste drukkerscentra van Europa. De stad is echter steeds een belangrijk grafisch centrum gebleven, met vele drukkerijen en uitgeverijen.
Groenste Stad van Europa
Deventer werd in 2010 overtuigend winnaar van de Entente Florale, de Nationale Groencompetitie. In 2011 werd Deventer zelfs winnaar van de Entente Florale Europa. De stad mag zich daarom de Groenste Stad van Europa noemen!

Bron: VVV Deventer

Vragen over de GPStocht Deventer?

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over GPStocht Deventer.

GPStocht Deventer in het kort

  • Tijdsduur: gemiddeld 2 tot 3,5 uur
  • Aantal personen: 15 – 250 personen
  • Mogelijke locaties: binnenstad
  • Maatwerk mogelijk!
  • Fanatisme gegarandeerd