Hanzestad op de Veluwe!

GPStocht Hattem

Er ligt een stadje aan de IJssel, al op de grens van hei en bos. Het is omgeven nog door grachten, en muren nu begroeit met mos. Het Hattems Stedelied werd in 1999 menigmaal uit volle borst gezongen. Geen wonder: het stadje bestond immers 700 jaar en dat wilde men weten ook! En die trots voel je tijdens de GPStocht Hattem!

De Hattemers waren en zijn trots op hun stad en met recht. De voormalige veste ligt prachtig op de uitlopers van het Veluwemassief. Vanuit het oude stadscentrum wandelt u binnen tien minuten de loof- en naaldbossen van het landgoed Molecaten in. Wie meer de ruimte zoekt, richt zijn schreden de andere kant op, richting de IJssel. De flora en fauna van de uiterwaarden op de Homoet trekken jaarlijks tal van natuurliefhebbers. Maar trekt u niet de natuur in zonder eerst de kleine maar uiterst charmante binnenstad te bezichtigen.

Wat je zeker tegenkomt tijdens de GPStocht Hattem:

Wie anno 2018 op zijn gemak het Hanzestadje doorwandelt ziet nog tal van herinneringen aan de roerige tijden waarin ketels met kokende olie, kruisbogen, kanonnen en hellebaarden klaar stonden op de stadswallen om de vijand buiten de muren te houden.

Dagje Hattem? Doen!

Bron: Hanzesteden.info

Vragen over de GPStocht Hattem?

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over een GPStocht in Hattem.

GPStocht Hattem in het kort

  • Tijdsduur: gemiddeld 2 tot 2,5 uur
  • Aantal personen: 12 – 100+ personen
  • Mogelijke locaties: binnenstad
  • Maatwerk mogelijk!
  • Fanatisme gegarandeerd