Een stad met stijl!

GPStocht Meppel

In Meppel is het leven goed. De combinatie van natuur, groen, ruimte en historie maakt Meppel zo aantrekkelijk. Het is een unieke stad tussen drie natuurgebieden in. De sfeervolle grachten, de pleziervaart en de vele evenementen rond de pleinen maken de stad sprankelend voor iedereen. Reden genoeg om dat tijdens de GPStocht Meppel te ontdekken!

Je kunt een leuk dagje uit beleven en enorm gezellig uitgaan in Meppel, mede dankzij een fantastische schouwburg, een bioscoop, diverse musea en kleine galerieën.

De Meppelers:
De inwoners van Meppel worden ook wel “Meppeler muggen” of muggenspuiters genoemd, naar aanleiding van een volksverhaal, dat over meerdere plaatsen in de wereld bekend is. De sage wil dat op een nacht sommige inwoners dachten dat de kerktoren in brand stond, omdat er een rookwolk om de Meppeler toren hing, maar het bleek een zwerm vuurvliegjes of muggen te zijn. In Meppel is in 1971 een standbeeld geplaatst van dit volksverhaal, van Aart van den IJssel.

Bron: Ontdek Meppel

Wat je zeker tegenkomt tijdens de GPStocht Meppel:

Tijdens onze GPStochten of spellen met GPS bezoekt u plekken en gebouwen waar u de geur van het verleden kunt opsnuiven. De tochten voeren u o.a. langs de Grote Kerk, het oude gemeentehuis en de Stads Waag, het zijn dé historische en gezichtsbepalende gebouwen van Meppel die u gezien wil hebben.

Vragen over de GPStocht Meppel?

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over een GPStocht in Meppel.

GPStocht Meppel in het kort

  • Tijdsduur: gemiddeld 2 tot 2,5 uur
  • Aantal personen: 15 – 100+ personen
  • Mogelijke locaties: binnenstad
  • Maatwerk mogelijk!
  • Fanatisme gegarandeerd