Kleine Hanzestad met een rijke geschiedenis!

GPStocht Hasselt

Een kleine Hanzestad met een rijke geschiedenis. Het beschermde stadscentrum heeft kleine doorkijkjes en straatjes die een bezoek aan Hasselt tot een genot maken. Ook een bezoek aan de kalkovens net buiten Hasselt maken dit een leuke bestemming voor een dagje uit in de IJsseldelta. En dat beleef je pas echt tijdens de GPStocht Hasselt.

Drie natuurlijke bronnen, cultuur, natuur en water, die deze oude Hanze- en vestingstad zo aantrekkelijk maken om er te wonen, werken en recreƫren. Voormalig lid van het machtige Middeleeuwse Hanzeverbond van handelssteden langs de IJssel. Sporen van de welvaart die de Hanze met zich meebracht, vinden we nog steeds terug. Een stad met een beschermd stadsgezicht en meer dan 70 monumenten in het historisch centrum, gelegen aan het Zwartewater. Een flink aantal als je kijkt naar de oppervlakte van de stad.

Wat je zeker tegenkomt tijdens de GPStocht Hasselt:

In de directe omgeving kunt u volop genieten van de natuurgebieden langs de oevers van het Zwartewater en de Vecht. Eind april begin mei bloeien hier de zeldzame Kievitsbloemen. Hoe u zich ook naar Hasselt begeeft, reeds op kilometers afstand ziet u de imposante toren van de Grote- of St. Stephanuskerk. Een laatgotisch driebeukige hallenkerk, die gereed gekomen is in 1497. In de zomermaanden staat de deur vaak open en wordt het fraaie Rudolf Knol orgel bespeeld. Het is niet de enige blikvanger in de oude Hanzestad. De rijke historie heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten. Het beschermd stadscentrum is eigenlijk een groot prachtig geconserveerd monument. Sfeervolle grachtenpanden en historische geveltjes. Redenen genoeg om Hasselt eens te ontdekken.

Bron: VVV IJsseldelta

Vragen over de GPStocht Hasselt?

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over een GPStocht in Hasselt.

GPStocht Hasselt in het kort

  • Tijdsduur: gemiddeld 2 tot 2,5 uur
  • Aantal personen: 12 – 100+ personen
  • Mogelijke locaties: binnenstad
  • Maatwerk mogelijk!
  • Fanatisme gegarandeerd