Met recht een geweldige Hanzestad!

GPStocht Zutphen

Bij de samenvloeiing van de IJssel en de Berkel ontstond ongeveer 1000 jaar geleden de gemeente Zutphen. Er zijn fundamenten van een grafelijk hof gevonden en bewijzen van vroege bewoning. De vesting Zutphen was vroeger goed te verdedigen en had een gunstige handelspositie. Daardoor groeide Zutphen snel. Rond 1194 kreeg Zutphen stadsrechten en in de veertiende eeuw werd de stad ommuurd. Nog steeds zijn er delen van de stadsmuur, de waterpoort en de muurtorens te vinden. Reden genoeg voor een GPStocht Zutphen.

Sinds mensenheugenis is Zutphen een Hanzestad geweest. In de zeventiende en achttiende eeuw werd Zutphen versterkt door een ring van bolwerken en wallen. Na de Tweede Wereldoorlog is er bij de wederopbouw van Zutphen gedacht aan de honderden fraaie monumenten die de stad rijk is. Jaarlijks bezoeken een miljoen toeristen de oude Hanzestad aan de IJssel.

Wat je zeker tegenkomt tijdens de GPStocht Zutphen:

Tijdens onze GPStochten of spellen met GPS bezoekt u plekken en gebouwen waar u de geur van het verleden kunt opsnuiven. De tochten voeren u o.a. langs de Walburgiskerk, de Wijnhuistoren en de Berkelpoort, het zijn dé historische en gezichtsbepalende gebouwen van Zutphen die u gezien wil hebben.

Bron: In Zutphen

Vragen over de GPStocht Zutphen?

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over een GPStocht in Zutphen.

GPStocht Zutphen in het kort

  • Tijdsduur: gemiddeld 2 tot 2,5 uur
  • Aantal personen: 15 – 100+ personen
  • Mogelijke locaties: binnenstad
  • Maatwerk mogelijk!
  • Fanatisme gegarandeerd