Meer dan alleen een tapijtstad!

GPStocht Genemuiden

Het Overijsselse Genemuiden ligt in de gemeente Zwartewaterland, en is al heel lang verbonden aan het Zwartewater. Het heeft ervoor gezorgd dat het watertoerisme is gaan leven maar ook de industriële groei is hier voor een deel aan te danken. Dit zijn dan ook de twee belangrijkste elementen die het dorp uniek maken. Ga het beleven tijdens de GPStocht Genemuiden!

Midden in het gezellige centrum van Genemuiden ligt de gemeentelijke jachthaven met meer dan 250 ligplekken. De haven heeft een ideale ligging aan het Zwartewater welke de drie kernen van de gemeente met elkaar verbinden. Hierdoor zijn natuurgebieden als het Zwarte Meer en De Wieden snel bereikbaar en liggen de oude Hanzesteden Zwolle en Kampen op vaarafstand.

Genemuiden staat bekend als de tapijtstad van Nederland en dat zie je ook in het centrum terug. De oppervlakte van het industrieterrein is dan ook groter dan die van het woongebied. Het vlechten van biezenmatten in vroegere tijden heeft plaats gemaakt voor eigentijdse tapijtindustrie. Een industrietak die op zijn beurt weer heeft gezorgd voor een breed scala aan bedrijvigheid en dienstverlening. De ontwikkeling van Genemuiden als tapijtstad wordt afgebeeld en gedemonstreerd in het Tapijtmuseum aan de Klaas Benninkstraat.

Wat je zeker tegenkomt tijdens de GPStocht Genemuiden:

Tijdens onze GPStochten of spellen met GPS bezoekt u plekken en gebouwen waar u de geur van het verleden kunt opsnuiven of die een bijzondere functie vervullen in de plaats. De tochten voeren u o.a. langs het stadhuis, de haven en de keersluis, het Tapijtmuseum, het zijn dé historische en gezichtsbepalende elementen in Genemuiden die u gezien wil hebben.

Vragen over de GPStocht Genemuiden?

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over een GPStocht in Genemuiden.

GPStocht Genemuiden in het kort

  • Tijdsduur: gemiddeld 2 tot 2,5 uur
  • Aantal personen: 12 – 100+ personen
  • Mogelijke locaties: centrum
  • Maatwerk mogelijk!
  • Fanatisme gegarandeerd